a nyelvtisztítás

a nyelvtisztítás

Általában bele sem gondolunk, vagy bele sem merünk gondolni abba, hogy nem csak az utcán vagy az otthonunkban összeszedhető piszok van a világon, amit könnyűszerrel, szappannal vagy valami más tisztálkodó zselével eltávolíthatunk, . De mi a helyzet azzal a szervünkkel, ami közvetlenül viszi be a szervezetünkbe a pohár széleken, a gyümölcs héján és egyéb ételeken található láthatatlan bacikat?

 

Egy gyerek talpa 

 

Normál esetben. normál higiénés körülmények közt a gyerekek mezítláb a zárt udvaron mászkálnak, vagy benn a lakásban, házban. Ezeken a területeken pedig nem szednek mást össze, mint némi port vagy földet, esetleg pár leesett kisebb dolgot, mint például egy rövidebb cérnaszál. Ezekre mivel, a gyerek egy kimondottan aktív "dolog", hamar fény derül és percek leforgásán belül a piszok a kádban, a csapban vagy a fertőtlenítő kendőn landol - vagyis nincs ideje elszaporodni, megerősödni. Ezek mellett maga a talp közege sem kedves a bacik és a gombák jól megszokott életkörülményeinek : a kellemesen meleg, viszonylag zárt légkörnek. 

 

 Egy éttermi evőeszköz

 

Ismét egy normális esetet vázolnánk, amiben egy étterem életében kiemelt szerepet játszanak a különböző felügyeleti szervek, melyek képviselői bármikor, bárhogyan felbukkanhatnak komoly büntetéseket szabva a szabálytalankodóknak. Egy ilyen hely higiéniai előírásai pedig megkövetelik a fertőtlenítő szerek használatát, főleg az evőeszközök tisztítása közben, ami a bacik számára egyenlő a gyors és fájdalommentes halállal. A fémes felületek elellett szintén nem kívánatos helyek a kórokozók számára, ugyanis nincs hol megbújniuk és elkezdeni felkészülni az egészség elleni harcra. 

 

Egy orvosi rendelő

 

Ha éppen nem félreeső kínai kis városkában vagy, akkor szinte kizárt, hogy a rendelőkben ne legyenek felkészülve a lehető legkeményebb, legharcosabb baktériumokra, gombákra. Ezért nem is olyan egyszerű nekik megmaradni, inkább az emberbe kapaszkodnak, ahol biztonságban nevelhetik a kis gonosz csemetéiket. Olyan helyen, ahol már hírből is ismerik őket nem igazán fordulnak hosszú távon elő, emelett rontják is a rendelőről kialakított véleményt. 

 

Persze vannak olyan esetek, olyan helyek, ahol a fentiek sokkal piszkosabbak tudnak lenni még egy nyelvnél is. A kulcs valójában a megfelelő tisztításban és odafigyelésben rejlik, ami akkora segítséget nyújt a bacikkal és gombákkal való harcban, mint egy ultrahangos nyelvtisztító, mely semmit sem kímél és sörték híján menekülő közeget sem biztosít. 

 

Vissza a blogba