A szájápolás szabályai/ MEGASONEX

A szájápolás szabályai/ MEGASONEX

A helyesen végzett szájápolás a fogak, az íny és a nyelv lepedéktől, ételmaradéktól történő megtisztítását, ezáltal a szájban lévő baktériumok számának csökkentését öleli fel.

Természetesen az egyik legfontosabb szájhigiéniás alapszabály, hogy félévente látogassuk meg fogorvosunkat egy ellenőrzésre.

Miért fontos a fogkövek eltávolítása?

 

A fogkő elsősorban nem esztétikai probléma, bár csúnya is. A nagyobb gond, hogy a fogkőben rengeteg baktérium szaporodik így először ínygyulladást, majd fogágy gyulladást okoz, így elhanyagolt esetben a fogak meglazulását okozhatja.

 

Hogyan alakul ki a fogkő?

​​

A szánkban a fogak felszínén felhalmozódó lepedékben rakódnak le a nyálból a benne oldott ásványi anyagok, így egy -csak fogászati rendelőben eltávolítható réteget (fogkő) képez a fogak felszínén.

Nem károsítja a fogakat a fogkő eltávolítás?

 

Ez talán a leggyakoribb tévhit a fogkő eltávolításával kapcsolatban, melynek pont az ellenkezője igaz: a rendszeres fogkő eltávolítás megóvja a fogakat és az ínyt.

 

FOGMOSÁS - Naponta legalább kétszer alaposan mosson fogat!

​​

 

 • A fogmosás célja: eltávolítani az ételmaradékokat és a lepedéket, amelyben a fogakat és fogágyat károsító baktériumok szaporodnak.

 

 • Mikor és hány alkalommal?
  Ha teheti, minden étkezés után, de legalább naponta kétszer. Így lassíthatja a fogkőképződést. A fogkő ugyanis a nyálban található ásványi anyagok foglepedékbe való lerakódásával jön létre. Ha rendszeresen és alaposan eltávolítja a lepedéket, nem, vagy sokkal lassabban alakul ki a fogkő. A kialakult fogkövet -melyben számos baktériumtörzs szaporodik- már csak fogorvos tudja eltávolítani.

 

 • Hogyan mosson fogat?
  Minden fog minden elérhető felszínét. Az ínnyel határos felületeken a fog és az íny határához a fogkefét 45 fokban illesztve, körkörös mozgással kívül és belül egyaránt. Ha körkörös mozgás helyett vízszintes irányú, oda-vissza mozgást alkalmaz, az a fog károsodásához, az úgynevezett fognyaki kopáshoz vezethet, amit csak fogorvos tud helyreállítani. Ezután következik a rágófelszín tisztítása. Azon a helyen, ahol az íny fáj, vérzik, ott még alaposabban kell mosni, hogy a gyulladást okozó baktériumtömeg kiürülhessen az ínybarázdából! Fogmosás végén ne feledkezzen meg a nyelvhát óvatos tisztításáról sem!

 

 • Meddig tartson a fogmosás?
  Egy fogmosás legalább 3-5 percig tartson! Érdemes egyszer lemérni- soknak fog tűnni, de ez a napi 6-10 perc biztosan megéri!

 

 • Mivel?
  Mgasonex ultrahangos fogkefével, hiszen, esetében az erőteljes súrolásra nincs szükség, a "piszkos munkát" az ultrahang már elvégezte. Tehát a plakk, lepedék, baktériumláncok eltávolítását nem a fizikai rezgésre bízza, hanem a percenkénti 96 millió ultrahangra. A levált szennyeződéseket pedig vagy kiöblítjük, vagy pedig a készülék 9-18.000/ perc rezgésével távolítjuk el.

​​

 

vásárlás:  www.msnx.eu

 

Vissza a blogba