Mire ügyelj, ha fogszabályozód van?

Mire ügyelj, ha fogszabályozód van?

 

Manapság már nem csak a tinédzsereknek készítenek fogsort rendbe tevő eszközöket, hanem mindenkinek, aki számára fontos, hogy a fogai rendben foglaljanak helyet, megelőzve ezzel jó pár betegséget. A fogszabályzó több hónapos vagy akár éves felelősséget jelent, melynek a legfőbb pontja a tisztítás. 

​​

 

Megfelelő fogkefe 

Korábban a fogszabályzó tisztítása korántsem volt egyszerű feladat : kellett hozzá egy alkalmas fogkefe, egy egycsomós fogkefe és egy tisztító fogkefe. Ezzel a fogmosás sokkal hosszabb és bonyodalmasabb feladat lett, nem beszélve arról, hogy ezek nélkül a kellékek nélkül el sem indulhattunk. Az ultrahangos fogkefével azonban ezeknek a szükséges segédeszközöknek a száma egy fogkefére csökken. Az ultrahang ugyanis sokkal jobban beférkőzik azokba a pici nyílásokba, ahova eddig három eszköz segítéségével juthattunk el úgy, hogy nem lehetettünk biztosak a százszázalékos eredményben. Az ultrahangos fogkefe ezért nem csak megegyszerűsíti, hanem biztonságosabbá is teszi a fogszabályzó és a fogak tisztítását. 

Gyakoriság 

Ha maximalisták vagyunk - ami ilyenkor nem árt - akkor szinte mindig fogat kellene mosnunk, akkor is, ha csak egy falatot kaptunk be. Vagyis a teljes eszköztárat kellene naphosszat cipelnünk. A minimum tisztítás a napi kettő (reggel és este) a maximális pedig a nagyobb étkezések utáni ételmaradék eltávolítás, melyhez szerencsére csak egy Megasonexet kell a táskánkba dobni  a kis méretű, elegáns tokban. 

Megfelelő étkezés

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a cukor és a szénsav hadban állnak a fogzománc épségével. Ha fogszabályzód van, ez fokozottan igaz. A túl cukros és a túl savas ételek, üdítőitalok fogyasztása egyébként sem ajánlatos de ilyenkor sokkal jobban kell törődni vele. Néha persze ez is megengedhető, de ebben az esetben mindig legyen kéznél a kedvenc ultrahangos fogkeféd, hogy az édes élvezet után ne következzen semmi sérülés az amúgy is igénybe vett zománc felületén. 

 

vásárlás: www.msnx.eu

Vissza a blogba