Egy módszer a fogkő megelőzésre / MEGASONEX

Egy módszer a fogkő megelőzésre / MEGASONEX

Egy módszer a fogkő megelőzésre / MEGASONEX

 

A fogkő több szempontból is a nem kívánatos jelenségek közé tartozik. A fogak elmeszesedése emellett egy idő után nem csak esztétikailag zavaró, hanem még az egészségre is káros hatással van. A megakadályozására régóta használják az ultrahangot a rendelőkben, amit most már otthon is megtehetsz, de lássuk, miért is olyan fontos ez.

​​

 

Először is ismerkedjünk meg az ellenséggel : A fogkő a fogakra rakódott úgy nevezett plakkréteg, ami feloldódott ételmaradékokból áll. Vagyis minél többet eszünk és minél jobban figyelmen kívül hagyjuk a létezését, annál vastagabb réteget képez az egészséges fogunk és az íny felszínén, ami egy hosszú idő után olyan komoly elváltozásokhoz vezet, mint a visszafordíthatatlan ínysorvadás és a fogszuvasodás. 

A fogkő, megfelelő idő ráfordítással azonban teljesen megelőzhető és egy adott stádiumig tökéletesen kezelhető. Kezelésére és megelőzésére eddig a féléves fogászati kontroll vizsgálatokon volt lehetőség, ahol az orvos ultrahanggal szinte pillanatok alatt eltávolította a még nem kóros plakkréteget. Az ultrahangra azért volt szüksége, mert jelenleg nem ismerünk a gyógyításban más olyan eszközt, ami minden mini nyílásra el tudott volna érni a cél érdekében. 

​​

 

Az ultrahangos fogtisztítás, ezzel együtt a fogkő megelőzése és az esztétikailag zavaró, de nem kóros réteg eltávolítása már az otthonokban is elérhető. Mindössze annyi időt kell rá szánnunk, mint a napi fogtisztításra - a fogtisztítással együtt. Vagyis, amikor a Megasonex fogkefe a napközben keletkezett lepedék eltávolításán fáradozik, akkor párhuzamosan a fogköveket is eltünteti védve ezzel a fogakat és az ínyt is.  

Amennyiben még azt tapasztaljuk, hogy a fogaink egy picit sárgábbak, lepedékek látszanak közöttük, de az ínyünk nem vérzik és fájdalmat sem érzünk, addig minden hiba tökéletesen kijavítható a Megasonex fogkefével -emiatt nem érdemes felkeresnünk a komolyabb feladatokkal is foglalkozó orvost. Viszont, ha nem javul, már fáj, vagy vérzik mindenképpen keressük fel őt és a kezelés mellett is biztosítsuk a jótékony segítséget a kímélő de tisztító ultrahangos fogkefével. 

webáruház: www.msnx.eu

Vissza a blogba