az ultrahangos szájápolásról

Üdvözöljük az otthoni szájápolás legmagasabb szintjén.


 

azaz, mit biztosít Önnek a Megasonex ultrahangtechnológia? 

Nagyon egészéges és tiszta fogakat!

A mindennapi fogmosás korlátai

 


Ne legyenek illúzióink: szánkban minden pillanatban rengeteg hasznos és kevésbé hasznos baktérium él, amik főleg táplálékmaradványokat fogyasztanak.


Amíg a baktériumok egyesével sodródnak a szájban, a lúgos kémhatású nyál kiválóan kordában tartja őket. Ám amikor a fogak felületén, a fogközökben, vagy az íny pereme alatt egymáshoz kapcsolódnak, ásványosodnak, gyakorlatilag páncél alá bújnak a nyál elől, és megkezdhetik pusztító munkájukat. A képződő fogkő előbb fogínygyulladáshoz, majd a fogak meglazulásához, vagy akár fogszuvasodáshoz vezet.

A napi háromszori (étkezés utáni) fogmosás célja, hogy eltávolítsa a szájüregben maradt ételmaradványokat, amik tápanyagot biztosítanak a fogrontó baktériumoknak.


 Csakhogy a baktériumok egymással is képesek láncot alkotni és olyan erősen megtapadni a fog felületén, hogy még „motoros” fogkefével sem lehet őket maradéktalanul eltávolítani. 


 Úgy képzeljük el ezt, mint amikor egy befagyott tó felszínéről próbáljuk a korábban odadobált jégdarabokat lesöpörni. Ami mozog, azzal nincs gondunk, de az odafagyott darabokkal nem boldogulunk. Csákánnyal pedig csak a jeget vernénk szét. Így szinte esélytelen egy sima koripályát kialakítani.


Ugyanígy kapaszkodnak meg a fog felszínén baktériumláncok, hogy aztán zavartalanul folytassák romboló tevékenységüket. Ilyenkor aztán persze lehet súrolni őket. Vagy…

…és itt jön a képbe az ultrahang.A fogkő és az azt képező baktériumok elleni leghatékonyabb fegyver az ultrahang. A legutóbbi klinikai vizsgálatok bemutatták, hogy a fogkövet képző, alkotó egymásba kapaszkodó baktériumláncok ultrahang hatására ártalmatlan és kiöblíthető darabokra hullanak.


 A MEGASONEX ultrahangos fogkefe kristálya gyógyászati célú 1.6MHz-es= 1.600.000 Hertzes (másodpercenkénti rezgésszám), azaz percenkénti 96 millió hangimpulzust bocsát ki magából, ami szétrázza a fogkőképző baktériumláncokat. Ráadásul hatását az íny alatt, és a fogközökben is kifejti. (Természetesen a makacs fogkövet előszö javasolt fogorvossal eltávolítani)


 

Miben más, mint a hagyományos elektromos fogkefék?


Az átlagos „szonikus”, vagyis hallhatóan rezgő/forgófejes fogkefék csupán percenként 15-40 ezer rezgést végeznek, ami nagyjából 4800-szor kisebb rezgést jelent. Sok fogorvos szerint az erős gépi súrolóhatás - különösen a fognyak vékonyabb zománcrétegén – amúgy is káros hatású lehet. Ez a frekvencia ugyanakkor a már fellazított, folyékony lepedék eltávolítására már alkalmas lehet.


Meddig tart a hatás?


 Egy alapos, 3 perces ultrahangos fogmosás hatására a szájban maradó baktériumok 12 órán át sem egymáshoz, sem a fog felszínéhez nem tudnak rendesen kapcsolódni. Mielőtt újra munkához látnának, Ön a következő fogmosással ismét tartós pihenőre küldi a „becses társaságot”. Már, aki maradt belőlük…


Hogyan kell használni?


Nagyjából, mint egy kézi vagy elektromos fogkefét. A legnagyobb különbség, hogy itt nincs szükség a zománcot terhelő csiszoló, súroló mozgásokra. Az ultrahang által fellazított lepedéket a készülék Dupont kefeszálai – választhatóan percenként 0, 9000 vagy 18000-as kiegészítő rezgéssel – könnyedén lesöprik a fogakról. Fontos, hogy sok folyadékot és nem habosodó (un. SLS-mentes) fogkrémet használjunk, hiszen a hanghullámok a folyadékban hatékonyabban jutnak el a legkisebb résekbe is, míg a fogkrémhab buborékjai szigetelő hatást keltenek.


Mivel a fogkefe fejei cserélhetőek, és a készülék akkumulátora rendkívül nagy kapacitású egy készüléket többen is használhatnak.


 

Az ultrahangos fogtisztítás hatásai


- Tökéletesen tiszta, fénylő, sima felszínű fogak


- Kisebb, meglévő fogkőkezdemények leválhatnak


- A fogkőképződés teljesen megszűnik


- A fogínyvérzés, fogínygyulladás visszaszorul


- Frissebb lehet, prémium érzés


- Fogászati implantműtétek után sterilizáló hatás: a minimálisra csökken a fertőződés esélye.


 

Kik vásárolják az ultrahangos fogkefét?


Leggyakoribb vásárlóink:


 - azok, akik mindig is különös gondot fordítottak fogaik állapotára


- akik megelégelték a végtelen küzdelmet az újra és újra támadó fogkővel, ínysorvadással, fogínyvérzéssel szemben


- akik koronát, fogszabályzót, hidat illetve implantátumot viselnek


- akik szeretnék, ha a gyermekeik különösebb tortúra nélkül, önállóan képesek lennének tökéletesen megtisztítani a fogaikat


 

Mit a fogorvosok véleménye a MEGASONEX-készülékről?


A fogorvosok fogkőeltávolításra már jó pár évre használják az ultrahangot. A gyógyászati célú ultrahang alkalmazása pedig egyre szélesebb körökben terjed a szakmában.


Ma már szinte az ország egész területén, növekvő számban találunk orvosokat, akik a MEGASONEX ultrahangos fogkefét ajánlják pácienseinek. Méltányolják, hogy a készülék nem a súroló- , nem kémiai, hanem működésével, kíméletesen tisztítja a fogakat.


Elmondásuk szerint ez az az eszköz, ami működési jellegénél fogva a profi kezeléseket követően a legmegbízhatóbban védi páciensük szájhigiénéjét, a beültetett implantokat, koronákat.