fogko

Fogkő, fogínyproblémák elleni küzdelem?

Hogyan segít az ultrahangos fogkefe 96 millió rezgése?

Mi áll a dolgok hátterében?

A fogkő (és a fogínygyulladás/vérzés/sorvadás) hátterében különböző baktériumtörzsek állnak. 

Ezek a baktériumfajok a szájban, a fogakon, a nyelven, az ínyen megtelepedve a táplálékmaradványok feldolgozásával tengetik napjaikat.Igazából soha nem tudunk megszabadulni tőlük teljesen, de amíg az általuk létrehozott un. biofilm nem ér el bizonyos vastagságot, és nem jelennek meg köztük a patogén (betegséget kiváltó) baktériumok, addig a nyál és a test egyéb védőrendszere tökéletes egészséget biztosít fogainknak, akár egy életen át.

A plakk állandósul

Amikor azonban a plakk állandósul, ásványosodik (kialakul a fogkő) és megjelennek benne (a nyál fertőtlenítő hatásától védett) az anaerob (levegőtől elzártan élő) baktériumok, indulhat a tánc. 

 A fogíny gyulladásba jön, később a mélyebb szöveti rétegek is fertőződhetnek. A fogíny vérzékennyé válik, majd visszahúzódik, ami akár fogak elvesztéséhez is vezethet. 

A fogszuvasodás is a plakkosodott felszíneken indul meg legelőször.Ami ennél is aggaszóbb, hogy a szájüreg sebeiből, gyulladt szöveteiből a véráramba kerülő anaerob baktériumok igen komoly problémákat (a hajhullástól a szívbetegségekig) válthatnak ki a test különféle szerveiben. Érdemes tehát komolyan venni a dolgot.

MEGASONEX ultrahangos fogkefe 2db fejjel

De hogyan is segít az ultrahangos fogkefe?

Az ultrahangos fogkefe eltérően az ún szónikus (elektromos) fogkeféktől, nem csak fizikai dörzsöléssel tisztít.

A készülék a több fokozatban beállítható fizikai rezgésen kívűl kibocsát percenként 96 millió ultrahangos rezgést

És ez a rezgés rázza szét a lepedéket, fogkőképző baktériumláncokat. És így akadályozza meg, vagy lassítja le a makacs fogkő kialakulását.

A szétrázott baktériumláncok kb 12 órán át nem tudnak újra megerősödni, és elkezdeni a fogkőképződést.

Természetesen a makacs, már kialakult fogkövet előszőr fogorvossal el kell távolíttatni. Az ultrahangos fogkefe a kialakulás, fogkőképződés megakadályozásában nyújt kiváló segítséget.

Fogkőképző baktériumlánc ultrahangos fogkefe használata előtt, és után